Wethouder Derk Alssema krijgt uitleg van archeologisch adviseur Karel-Jan Kerckhaert (links). Op de achtergrond de ridderzaal.
Volledig scherm
Wethouder Derk Alssema krijgt uitleg van archeologisch adviseur Karel-Jan Kerckhaert (links). Op de achtergrond de ridderzaal. © Luc Oggel

Slot Oostende geeft archeologische puzzelstukjes prijs

GOES - Wie graaft vindt wel eens wat, zeker op een historische locatie als die van voormalig Slot Oostende aan de Singelstraat in Goes. Tijdens de werkzaamheden is onder meer een kelder uit de vijftiende eeuw ontdekt. ,,We wisten niet dat er aan de voorkant ook een kelder lag", vertelt archeologisch adviseur Karel-Jan Kerckhaert van de gemeente.

  1. Loslopend wild voor wildcamera blijkt… vrijend koppeltje
    PREMIUM

    Loslopend wild voor wildcamera blijkt… vrijend koppeltje

    De wildcamera van een man uit het Belgische Zemst, die alleen beelden schiet wanneer er beweging in het veld is, draait de laatste weken overuren. Niet door loslopend wild, maar door een vrijend stelletje. Het avontuurlijke koppel heeft de voorbije maand al heel wat spannende momenten beleefd. ,,De camera hangt er al jaren, maar sinds het begin van de coronacrisis in maart spot ik er meer wilde koppeltjes dan wilde dieren mee”, lacht de eigenaar.