Volledig scherm
© Thinkstock

Sloepenrace op het Veerse Meer dit jaar extra groot van opzet

KORTGENE - De traditionele Veerse Meer Sloepenrace in Kortgene maakt dit jaar eenmalig plaats voor een grote landelijke jubileumrace van de Federatie Sloeproeien Nederland. Die bestaat 25 jaar. 

Liefst 64 mannen- en 36 damesteams doen zaterdag mee. Start en finish zijn in de haven van Kortgene. Om 11.45 uur schiet gedeputeerde Jo-Annes de Bat het eerste herenteam weg. Vanaf 13.00 uur zullen ze één voor één finishen. In de haven moeten ze als extraatje nog ringsteken vanuit de sloep. Om 14.15 uur is de eerste start van de damesrace.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.