Volledig scherm
© Wendy Wagenmakers

Shisha's in het Vlissingse zand

VLISSINGEN - De Syrische familie Jabi uit Mönchengladbach is een dagje in Vlissingen. Eigenlijk wilden ze de stad verkennen, maar ze kwamen niet verder dan het Badstrand. Daar hadden ze hun kleedjes neergelegd, de Tupperware-schaaltjes met fruit en hun twee grote glazen shisha's (waterpijpen, red) uitgesteld.

"We zijn 38 jaar geleden uit Syrië vertrokken", vertelt vader Omar, die in Duitsland een autobedrijf heeft opgebouwd. Zijn broer is onlangs uit Aleppo gevlucht, samen met zijn zoon. Ze zijn ook mee naar Vlissingen, al ligt de jongen al de hele middag met zijn neefjes in het water. "Weet u of er nog appartementen vrij zijn?", wil Omar weten. "Want dan komen we volgende week weer."

Volledig scherm
© Wendy Wagenmakers
  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.