Volledig scherm
Sergio Herman. © Mechteld Jansen

Sergio Herman kookt in tijdelijk restaurant op Dutch Design Week

EINDHOVEN - De Zeeuwse topkok Sergio Herman en ontwerper Maarten Baas werken samen tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven, die van 22 tot 30 oktober plaatsvindt.

Baas geeft een tijdelijk restaurant aan de Vestdijk in Eindhoven vorm. Het betreft een expositie rond het thema tijd, waarbij hij een mix gebruikt van design, beeldende kunst, podiumkunsten en gastronomie.

Voor dat laatste onderdeel is Sergio Herman gevraagd. De topkok verzorgt het menu dat zal bestaan uit signature-gerechten. De openingstijden van het restaurant-voor-een-week worden nog bekendgemaakt. Sergio Herman heeft er zin in. "Heel spannend om met het talent Maarten Baas samen te werken tijdens de Dutch Design Week", meldt hij op zijn Facebook-pagina.

Herman en Baas kennen elkaar. De ontwerper leverde meubelen voor The Jane, het Antwerpse restaurant van Herman dat eind vorig jaar zijn tweede Michelin-ster kreeg. De chef die nadat hij zijn driesterrenrestaurant Oud-Sluis rustiger aan wilde doen, houdt de turbo erop. In Cadzand-Bad, waar hij al Pure C (één ster) heeft, opent hij binnenkort een restaurant aan de jachthaven. Ook werkt hij aan een wegwerpservies.