Volledig scherm
Opperste concentratie. © Annemarie Zevenbergen

Sebastiaan Sturm Zeeuws kampioen ringrijden (video)

MIDDELBURG - Stampende paardenhoeven, rode ringrijderskoppen, juichkreten en bloedspannende kampen; het Zeeuws Kampioenschap Ringrijden bood donderdag op het Middelburgse Molenwater weer volop spektakel.

Kampioen werd, na een spannende strijd, Sebastiaan Sturm (Gapinge. Het jonge talent Teun Dingemanse (13 jaar) deed overigens flink van zich spreken. Hij stak alle dertig ringen maar moest uiteindelijk in de finale de meer ervaren rijders voor zich laten gaan. Tweede werd Roald Leendertse (Biggekerke) gevolgd door Edwin Dellebeeke (Ritthem).

In de strijd om de veertien bekers liet de jonge Teun (Grijpskerke) opnieuw van zich spreken en schaarde zich bij de eerste drie. Daar werd Koen Minderhoud (Domburg) uiteindelijk de nummer één, gevolgd door Emiel Provoost (Domburg). Overigens ook een jong ringrijtalent. Publiekslieveling Teun sleepte de derde beker in de wacht.

'De jeugd heeft de toekomst' en 'jong talent in opmars' was dan ook herhaaldelijk te horen. Zowel langs de kant als op de banen. De duizenden toeschouwers leefden duidelijk hoorbaar mee met hun 'oh' en 'aah' bij gestoken danwel gemiste ringen.

Volledig scherm
Oppassen op de paarden. © Annemarie Zevenbergen
Volledig scherm
Het jaarlijks Zeeuws Kampioenschap op het Molenwater. © Annemarie Zevenbergen
Volledig scherm
Lang wachten af en toe. © Annemarie Zevenbergen
via YouTube Capture
  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.