Volledig scherm
Schouwse Selectie - FC Dordrecht © Len Wolters

Schouwse selectie verslaat FC Dordrecht

BURGH-HAAMSTEDE - De Schouwse selectie zorgde zaterdag op het terrein van DFS in Burgh-Haamstede voor een daverende verrassing. Eerstedivisionist FC Dordrecht werd met 2-1 verslagen.

De ruim vierhonderd toeschouwers zagen een eerste helft waarin de Dordtenaren voornamelijk in balbezit waren. De Schouwse selectie beperkte zich tot verdedigen en deed dit met verve. Ondanks dat de bezoekers voor dreiging zorgden, kwam de ploeg niet verder dan één schot tussen de palen. Deze inzet werd gekeerd door doelman Jurgen Schoenmakers (MZC'11), waardoor de ruststand bleef steken op 0-0.

In het tweede bedrijf strafte de Schouwse selectie twee onoplettendheden in de opbouw van FC Dordrecht genadeloos af. In de 53e en 68e minuut verschalkte aanvoerder Ronald Zwager (Duiveland) met een lob de Dordtse defensie.
Direct na de 2-0 zette FC Dordrecht een tandje bij. Dat leverde een aantal kansen op en een snelle aansluitingstreffer van Zeeuw Bradley de Nooijer, die als linksback de volledige wedstrijd speelde. Verder kwamen de bezoekers echter niet.