Volledig scherm

Schoppende Vlissinger: er zaten drugs in mijn siroop

VLISSINGEN - Midden in de nacht werd een Vlissingse vrouw waker van herrie op straat. Ze keek naar buiten en zag daar een jongeman die de ene na de andere schop gaf tegen het hoofd en in het gezicht van iemand die op de grond lag. Tegelijk schreeuwde hij: "Waarom heb je drugs in mijn siroop gegooid?" Ze belde direct de politie waarna D.H. (22), met bloed aan zijn schoen en op zijn broekspijpen, werd opgepakt.

H. verscheen donderdag voor de rechtbank en officier van justitie Cees van Spierenburg vindt dat de Vlissinger zich schuldig heeft gemaakt aan een poging doodslag. ,,Want schoppen tegen iemands hoofd en in iemands gezicht is potentieel dodelijk." De officier vindt dat de Vlissinger een celstraf van 90 dagen moet krijgen waarvan 77 voorwaardelijk en een werkstraf van 120 uur. Hij kwam met die eis omdat het volgens de begeleiders van H. goed met hem gaat.

Stiekem

Advocate Virginie Serrarens pleitte voor ontslag van rechtsvervolging. "Want hij wist niet wat hij deed." Ze wees erop dat haar cliënt geen harddrugs gebruikt en dat iemand stiekem iets in zijn drinken moet hebben gestopt. "In zijn bloed, bleek na controle, zaten harddrugssporen."

Raar

H. was de avond van de 16e april 2015 samen met een vriend op bezoek bij het latere slachtoffer. Deze man zou in de loop van de avond, toen ze al behoorlijk hadden gedronken, tegen de vriend hebben gezegd dat hij nog iets speciaals had. Daarop zou hij XTC of speed hebben toegevoegd aan de siroop die H. te drinken kreeg. H. weet nog dat hij zich raar voelde worden, dat hij op het balkon heeft gestaan en dat hij iets later wakker werd op de keukenvloer terwijl de eigenaar van de woning op hem zat. Daarop zou hij die eigenaar naar buiten hebben gesleurd en afgetuigd. Van dat sleuren en schoppen, daar weet hij niets meer van, bekende de verdachte.

Uitspraak: 13 oktober.