Volledig scherm
Brand Gildeweg Vlissingen. © Ernst Jan Rozendaal

Schoonmaak vlot, informatienummer voor zorgen over brand Vlissingen

VLISSINGEN - De schoonmaak van het bedrijventerrein rond het door brand verwoeste Autobedrijf Hofman en Autocentrum Zeeland is naar verwachting zaterdagavond afgerond.

De Albert Heijn XL is zondag waarschijnlijk weer open. Bij de brand was asbest vrijgekomen. Daarom was een groot gedeelte van het bedrijventerrein afgesloten. Alleen de de noordzijde van de Gildeweg was bereikbaar, zij het alleen voor fietsers en voetgangers. Kampeercentrum Mechielsen was als enige open, maar miste vrijwel al zijn klanten op wat normaal gesproken de drukste zaterdag van het jaar zou zijn.

Andere bedrijven bleven gesloten, zoals de autodealers Joosse en Poppe, de Praxis, visbedrijf Cash & Carry en natuurlijk Albert Heijn XL, de grootste supermarkt van Zeeland. Daar was ook asbest op het dak terechtgekomen.

Schoon

Dat is inmiddels schoongemaakt, net als een groot gedeelte van het parkeerterrein. De saneerders van Sturm en Dekker verwachtten aan het eind van de middag dat voor middernacht alles schoon is. Loco-burgemeester Albert Vader hield nog een slag om de arm. De schoonmaakwerkzaamheden moeten nog beoordeeld worden door een onafhankelijk bedrijf. Geeft dat zijn goedkeuring, dan wordt het terrein vrijgegeven.

Informatieavond

De gemeente Vlissingen heeft een telefoonnummer opengesteld voor mensen die vragen hebben over het effect van de brand: 06-12961179. Er gaat een informatiebrief uit naar bedrijven en omwonenden. Maandagavond houdt de gemeente voor direct betrokkenen om 19.30 uur een informatieavond in het gemeentehuis.