Volledig scherm
© Thinkstock

Schoolband Orpheia van Nehalennia in Middelburg volgend jaar weer bij Buma Music Academy

MIDDELBURG - Orpheia, de schoolband van scholengemeenschap Nehalennia in Middelburg, heeft de hoofdprijs niet mogen wegslepen in de finale van de Buma Music Academy schoolbandverkiezing. Dinsdag stonden twaalf van de vijfhonderd Nederlandse schoolbands die een nummer inzonden, voor een jury in de Heineken Music Hall.

Orpheia deed mee in de categorie onderbouw. Muziekleraar Gerrit van der Scheer, die de band oprichtte: "Ze zijn echt boven zichzelf uitgestegen en hebben het enorm naar hun zin gehad. Volgend jaar zullen ze er zeker weer bij zijn."

Op 22 juni treedt Orpheia op in De Spot in Middelburg. "Ze willen zoveel mogelijk spelen en een paar bandleden gaan ook in andere bands spelen. Ze hebben echt de smaak te pakken gekregen." In de categorie bovenbouw won Lisa Nora, bij de onderbouw Down to earth.

Facebook/bumamusicacademy

  1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
    foto's

    Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

    De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.