Volledig scherm
Het arrestatieteam gaat op zoek naar de gewapende indringer op de school. © Tim Koster

Scholier bekent valse meldingen over man met vuurwapen op De Rede

TERNEUZEN - Een leerling van de Terneuzense scholengemeenschap De Rede heeft bekend dat hij verantwoordelijk is voor de valse meldingen over een gewapende man, vorige week dinsdag. Dat laat de politie weten.

De jongen – de politie wil meer gegevens over de dader niet geven – belde aan het eind van de ochtend meerdere keren naar 112 met de mededeling dat hij een gewapende man met een wit T-shirt zag rondlopen op school. De meldingen werden gedaan met een vaste telefoon vanuit een leslokaal.

De gevolgen waren groot: een arrestatieteam van de politie viel de school binnen, en leerlingen moesten urenlang op hun plek blijven. De politie vermoedde overigens al snel dat het om een valse melding ging. Onderzoek leidde naar de jongen. Overigens zoekt de politie nog uit of meer leerlingen betrokken waren bij het incident.

Op korte termijn worden daarom meer scholieren verhoord. Na afronding van het onderzoek bepaalt de officier van jusitie welke straf of straffen worden opgelegd. Ook bij De Rede zelf wordt nog bekeken wat de gevolgen van het incident moeten zijn, vertelt woordvoerder Chris Dreves.

“We bekijken, in overleg met de ouders van de betrokken leerling, hoe we hiermee omgaan. Schorsen? Tja, we hebben als school wel een zorgplicht. En je moet je ook afvragen of een schorsing wel echt een oplossing is.” Dreves bespeurt in de school overigens geen onrust meer. “We zijn allemaal weer terug bij de orde van de dag.” Wel wordt nog met docenten en ouders teruggekeken op het incident. “We zijn aan het evalueren, zodat we kunnen bekijken wat er goed ging, en wat er in een dergelijke situatie beter kan.”