Volledig scherm
© Thinkstock

Schepen botsen voor Belgische kust

NIEUWPOORT (ANP) – Twee schepen zijn voor de Belgische kust tegen elkaar gebotst. Het vrachtschip Pacifica en de olietanker King Emerald lagen voor anker, maar door de hevige wind knalden ze zaterdagavond tegen elkaar.

Het incident gebeurde op zo'n 10 kilometer uit de kust ter hoogte van Nieuwpoort. De schade aan de Emerald was beperkt, zodat de tanker op eigen houtje naar Antwerpen kon varen. De Pacific raakte zwaar beschadigd. Het vrachtschip wordt naar Vlissingen
gesleept, waar het in een grote werf wordt hersteld.

Geen risico

„Er was geen enkel risico op milieuvervuiling”, verzekerde een woordvoerder van staatssecretaris Philippe De Backer Noordzee) dinsdag. Volgens haar was sprake van windkracht 7. „Een commissie gaat het ongeval onderzoeken.”

Het is het tweede grote incident op de Noordzee in een jaar. Het Nederlandse vrachtschip de Flinterstar zonk in oktober na een aanvaring met een gastanker. De zegsvrouw verwacht dat de laatste wrakstukken volgende maand zijn verwijderd.

  1. Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink gaat het nieuwe programma Eilandpraat presenteren, de nabeschouwing van Expeditie Robinson. Dat maakte hij bekend in RTL Boulevard. In het wekelijkse live-programma, dat van start gaat na de samensmelting, ontvangt Ikink de afvaller van de week. Samen met andere (oud-)kandidaten blikt de deelnemer terug op het spelprogramma. Ook discussiëren ze over de opdrachten en de verwachte volgende afvaller in de expeditie. Het publiek kan tijdens de uitzending meepraten en vragen stellen.