Volledig scherm
© ANP

Scheidsrechter mishandeld bij duel van SC Amstelwijck

De nacompetitiewedstrijd tussen het Dordtse SC Amstelwijck en Heukelum is vanmiddag gestaakt nadat scheidsrechter Bart Wattel uit Serooskerke werd geveld door een forse duw in de rug en er een vechtpartij uitbrak tussen spelers van SC Amstelwijck het publiek van Heukelum.

De aanleiding voor de vechtpartij was het uit het veld sturen van SC Amstelwijck-aanvaller Tonnie Stok wegens natrappen. Wisselspeler Halil Bïcgün van SC Amstelwijck reageerde door uit de dug-out te vliegen en de scheidsrechter een duw te geven. Stok kreeg bier over zich heen gegooid door Heukelum-supporters.

Even voor het incident, acht minuten voor het einde van de wedstrijd, was Heukelum op 2-2 gekomen uit een makkelijk gegeven strafschop. Heukelum zou bij die gelijke stand zeker zijn van promotie naar de tweede klasse.

Politiebegeleiding
Als gevolg van de vechtpartij kregen nog drie spelers van Amstelwijck rood. De arbiter van dienst werd na afloop met zijn assistenten onder politiebegeleiding afgevoerd. Hij klaagde over pijn in zijn ribbenkast.

Onder de ruim 350 meegereisde aanhangers van Heukelum bevonden zich ook honderd kinderen. Die werden ijlings naar de bussen gebracht. Of de wedstrijd nog wordt uitgespeeld is aan de KNVB. Als dat het geval is, mag SC Amstelwijck voor de resterende zeven minuten nog naar zeven spelers opstellen.