Volledig scherm
Kasteel Westhove bij Domburg. foto Dirk-Jan Gjeltema

'Schatgravers' bij kasteel Westhove bekeurd

OOSTKAPELLE - Twee mannen zijn dinsdagmiddag op de Groeneweg bekeurd voor ‘schatgraven’ in het bos De Manteling bij kasteel Westhove. Ze liepen met metaaldetectors rond in het gebied waar het verboden is om te graven. 

Agenten betrapten de twee mannen toen ze net een Duitse helm uit de 2de Wereldoorlog hadden opgegraven. De mannen vertelden dat zij dit vaker deden en eerder ook al munitie/granaten vonden die door de Explosievendienst onschadelijk zijn gemaakt. Ze wisten niets van een graafverbod af in dit gebied.

Het gebied bij kasteel Westhove staat bekend als Natura 2000-gebied. Recreanten mogen er alleen op de paden wandelen.Volgens de politie neemt het aantal 'schatzoekers’ in het natuurgebied de laatste tijd toe. Om die reden deelt de politie geen waarschuwingen meer uit, maar bekeuren ze overtreders direct. De 'schatgravers' worden geacht te weten waar ze wel en niet mogen graven.

Overigens heeft een van de beide mannen het incident zelf ook gemeld op zijn Facebook-pagina.

  1. Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand

    Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand

    Owen de Heer is zeventien jaar oud en doet mee aan het Nederlands kampioenschap Rubiks kubussen oplossen. Dit kampioenschap werd vandaag gehouden in het Utrechtse Hoogland. Vorig jaar won hij de competitie one-handed: het oplossen van de klassieke kubus met slechts één hand. Een handicap maakt het hem onmogelijk het klassieke speelgoed met twee handen op kleur te sorteren. Hij wist zijn titel vandaag met een tweede plaats (16,56 seconden) niet te prolongeren, maar dat maakt het eenhandig oplossen van de kubussen niet minder knap.