Volledig scherm
Eetcafé Lale © Google Maps

Schade bij shoarmazaak en woning in Middelburg

MIDDELBURG - In een woning in Middelburg-Zuid en bij shoarmazaak Lale in de Nederstraat in Middelburg hebben vannacht kort na elkaar twee incidenten plaatsgevonden.

De bewoner van een huis in Middelburg-Zuid werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 3.30 uur opgeschrikt toen iemand vuurwerk tegen de voordeur aangooide, waardoor de voordeurruit sneuvelde en de benedenverdieping vol rook stond. Daarbij ontstond forse schade in de hal. De politie vermoedt dat het om vuurwerk ging.

In shoarmazaak Lale in de Middelburgse Nederstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2.45 uur het alarm afgegaan doordat er iets lag te smeulen. De eigenaar van de zaak, die poolshoogte ging nemen, heeft volgens de politie zelf de deur ingegooid toen hij rookontwikkeling zag. Het is niet duidelijk wat de rook veroorzaakt heeft.

Er is nog niemand aangehouden. Volgens anonieme bronnen zouden de incidenten verband houden met de ruzie tussen groepen jongeren uit Middelburg en Vlissingen. De politie ontkent dat er een verband is.