Volledig scherm
Eetcafé Lale © Google Maps

Schade bij shoarmazaak en woning in Middelburg

MIDDELBURG - In een woning in Middelburg-Zuid en bij shoarmazaak Lale in de Nederstraat in Middelburg hebben vannacht kort na elkaar twee incidenten plaatsgevonden.

De bewoner van een huis in Middelburg-Zuid werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 3.30 uur opgeschrikt toen iemand vuurwerk tegen de voordeur aangooide, waardoor de voordeurruit sneuvelde en de benedenverdieping vol rook stond. Daarbij ontstond forse schade in de hal. De politie vermoedt dat het om vuurwerk ging.

In shoarmazaak Lale in de Middelburgse Nederstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2.45 uur het alarm afgegaan doordat er iets lag te smeulen. De eigenaar van de zaak, die poolshoogte ging nemen, heeft volgens de politie zelf de deur ingegooid toen hij rookontwikkeling zag. Het is niet duidelijk wat de rook veroorzaakt heeft.

Er is nog niemand aangehouden. Volgens anonieme bronnen zouden de incidenten verband houden met de ruzie tussen groepen jongeren uit Middelburg en Vlissingen. De politie ontkent dat er een verband is.

  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.