Volledig scherm
© Thinkstock

Samen stilstaan bij de brand in Ter Weel

KRABBENDIJKE - De vier kerkelijke gemeenten in Krabbendijke slaan de handen ineen. Zij houden vrijdag 2 september een gezamenlijke dienst, speciaal voor alle mensen die betrokken zijn geweest bij de brand die afgelopen zondag woedde in verzorgingshuis Nieulande.

De kerkdienst is vrijdagmiddag om 15.30 uur in het restaurant van Ter Weel Krabbendijke. Iedereen die de behoefte heeft om daarbij aanwezig te zijn, is welkom. "Personeel, hulpverleners, omwonenden, familieleden van bewoners: heel veel mensen zijn ons te hulp geschoten tijdens en na de brand", zegt communicatieadviseur van Ter Weel Janneke de Jonge. "Het is goed om met elkaar stil te staan bij wat er zondag en de dagen erna allemaal gebeurd is."

Voorganger tijdens het samenzijn is Henk Catsburg, de geestelijk verzorger van Zorggroep Ter Weel. Hoe de dienst er inhoudelijk uit komt te zien, is nog niet bekend. De predikanten van de vier kerkgemeenten komen vandaag bij elkaar om daarover te praten.

De brand bij verzorgingshuis Nieulande brak zondagmiddag uit in een appartement op de tweede verdieping. Een storing in een stekkerdoos veroorzaakte de brand, waarbij twee bewoners om het leven zijn gekomen.