Volledig scherm
© Jesper Asselma/ANP

Roompot langer hoofdsponsor van wielerploeg

VLISSINGEN - Roompot Vakanties blijft ook de komende twee seizoenen hoofdsponsor van de Roompot – Oranje Peloton wielerploeg. Het contract is verlengd tot en met 2018.

Het samenwerkingsverband begon in de zomer van 2014 en krijgt nu dus een vervolg. “Roompot toonde twee jaar geleden lef door ons in staat te stellen om onze plannen voor een volledig Nederlandse ploeg uit te voeren. Die keuze is voor beide heel goed uitgepakt”, reageert teammanager Michael Zijlaard verheugd. “Wij passen op veel gebieden prima bij elkaar. En wij zijn heel blij dat wij deze samenwerking in de komende jaren verder kunnen uitbouwen”.

Met de contractverlenging is een stevig fundament gelegd voor het voortbestaan van de Nederlandse wielerploeg, staat in het persbericht van Roompot. ,,Maar ook de steun van de andere partners is noodzakelijk om door te gaan op de ingeslagen weg”, zegt Zijlaard over de nabije toekomst. “Met Staatsloterij voeren wij positieve gesprekken en ook veel van de overige sponsors zijn enthousiast over de manier waarop onze renners een plaats in de harten van de wielerfans hebben weten te veroveren. Hopelijk kunnen wij ons concept van een herkenbare Nederlandse ploeg verder uitbouwen. Wij willen graag jonge amateurs de kans blijven geven zichzelf te ontwikkelen als beroepsrenner. Met daarbij natuurlijk ook een belangrijke rol voor ervaren mannen die bij de grote internationale teams hebben gereden en in eigen land willen terugkeren en de talenten verder willen helpen.’’