Volledig scherm
De rondvaartboot was met 26 passagiers op krabbenexcursie, strandde rond tien uur op de Plaat en liep vast. © Adri van de Wege

Rondvaartboot Festijn strandt op Plaat Breskens

BRESKENS - Rondvaartboot Festijn in Breskens is vanochtend vastgelopen op de Plaat van Breskens. 

Er zijn 27 personen geëvacueerd, laat KNRM Breskens weten. De rondvaartboot was met 26 passagiers op krabbenexcursie en strandde rond tien uur op de Plaat. Krabben vangen gebeurt bij ondiep water, en dan gaat het wel eens fout. "Bij laag water raak je net iets vaker de bodem. Niets aan de hand", zegt Rolf Hoving van De Festijn.

De schipper van De Festijn seinde snel de KNRM in, die met reddingboot Zeemanshoop nog langszij kon varen en de passagiers op kon pikken. "Mensen vonden het best spannend, maar er was geen paniek. We waren er snel bij", blikt KNRM-schipper Marcel van den Nieuwendijk terug. "Het water zakt snel, dan kan dat wel eens gebeuren."

De passagiers werden weer aan wal gezet in Breskens. De schipper van de rondvaartboot bleef met een ander bemanningslid aan boord, tot het 's avonds weer hoogtij werd. Rond 17.00 uur was de rondvaartboot weer terug in de haven van Breskens.