Volledig scherm
Rolf de Vries

Rolf de Vries (12) treedt op met The Dublin Legends

VLISSINGEN - Voor de 12-jarige violist Rolf de Vries uit Middelburg komt een droom uit: hij mag met The Dublin Legends optreden tijdens hun concert in Vlissingen. "Het is niet normaal!", vertelt Rolf opgetogen. "Ik mag meespelen tijdens de soundcheck en ook nog een nummer met ze spelen op het podium." 

Vader Colin wist van de wens van zijn zoon en nam contact op met Peter Boone, organisator van het concert. Die zou kijken wat hij voor Rolf kon doen. Dinsdag kwam het verlossende woord.

Tijdens het concert zal Rolf het nummer 'The Irish Washerwoman' ten gehore brengen. Een beetje spannend vindt Rolf het allemaal wel. "Ik hoop maar dat zij het ook leuk vinden", grapt hij.

Rolf luistert nu een jaar naar de Ierse muzikanten. "Ik vind folk heel erg leuke muziek, het is een beetje dansmuziek. En dat Ierse heeft gewoon een leuke sfeer."

The Dublin Legends is ontstaan uit de legendarische folkgroep The Dubliners en doet in september en oktober podia in Nederland aan. Het concert in Vlissingen vindt op 1 oktober plaats in CineCity XL. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.

Bekijk vioolvideo's van Rolf via www.treble-maker.com.