Volledig scherm
Rien van Reems.

Rien van Reems overleden: PZC-journalist met een groot culinair hart

VLISSINGEN - In zijn woonplaats Vlissingen is vorige week zaterdag op 81-jarige leeftijd Rien van Reems overleden. Van Reems was bijna veertig jaar in dienst bij de PZC, onder meer als chef van de redactie binnen- en buitenland.

Bij de lezers was hij vooral bekend vanwege zijn grote culinaire belangstelling en kennis. Hij schreef regelmatig over eten en drinken. Na zijn afscheid van de redactie in 1995 verzorgde hij elf jaar lang de veelgelezen restaurantrubriek 'Aan tafel'. Zijn toon was welwillend. Kritiek hield hij doorgaans bewust voor zich, zei hij in 2006, bij de laatste aflevering. ,,Ik wilde lezers bij de hand nemen. Laten zien hoe de restaurantwereld eruit ziet." 

  1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
    ADE

    Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

    Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt.