Volledig scherm
In de startblokken voor de Ride for the Roses © Jeffrey Kutterink

Ride for the Roses brengt ruim 115.000 euro op (video)

GOES - De fietsers die hebben meegedaan aan de Ride for the Roses en de ladies night hebben 115.276 Euro bij elkaar gefietst voor KWF kankerbestrijding.

Voorzitter Eddie Bogaert van Delta Ride for the Roses maakte dat zaterdag na afloop bekend. Hij sprak over een schitterende dag.

Niet minder dan 3645 mensen hebben vandaag meegedaan aan de Delta Ride for the roses. Ondanks de regen schreven zich zaterdag toch nog 505 mensen in. "Dat laat zien dat het evenement leeft", aldus Bogaert.

Vrijdag deden er al 629 dames mee aan de ladies night, wat het totale aantal deelnemers dit weekend brengt op 4274. Bogaert is erg tevreden over het verloop van het evenement. Door de regen reden veel fietsers lek. Bogaert: "Steentjes blijven dan plakken aan de banden en dan rij je snel een lekke band."

Her en der waren valpartijen, maar volgens het rode kruis zijn er geen hele grote ongelukken gebeurt. Volgend jaar zal de Delta Ride for the roses drie dagen duren. Na de ladies night op vrijdagavond en het al bekende wielerevenement op zaterdag, zal voor het eerst op zondag een Zeeuws-Vlaamse editie worden georganiseerd.