Volledig scherm

Rick van Drongelen maakt zijn eerste goal als prof

MAASTRICHT - Rick van Drongelen (17) heeft vrijdagavond zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal gemaakt. De jonge verdediger van Sparta nam in het uitduel met MVV de gelijkmaker (1-1) voor zijn rekening.

Hij zette de kampioen van de Jupiler League daarmee op het juiste spoor, want daarna maakte Thomas Verhaar nog zijn 23e en 24e van het seizoen: 1-3.

Van Drongelen begon opnieuw in de basis bij Sparta, dat op slag van rust op achterstand kwam door een doelpunt van Jordy Croux. Jeugdinternational Van Drongelen bracht de stand na 64 minuten in evenwicht. De Axelaar scoorde uit een corner. In de slotfase had Verhaar met twee treffers niet voor de eerste keer dit seizoen het laatste woord.

Bij FC Eindhoven, de nummer vier van de Jupiler League, ontbrak Tom Boere opnieuw. De uit Terneuzen afkomstige spits liep onlangs een flinke hamstringblessure op. Boere hield zich de afgelopen tijd vooral met revalideren bezig. De kans lijkt klein dat hij dit seizoen nog in actie komt. Het contract van de spits loopt na dit seizoen nog één jaar door.

Zonder Boere ging FC Eindhoven gisteravond onderuit in de stadsderby tegen Jong PSV. Boris Cmiljanic opende al na vijf minuten de score en de Montenegrijn bepaalde de eindstand drie minuten voor het einde op 2-0. Bij Jong PSV kwam de uit Koewacht afkomstige Augustine Loof na 74 minuten als invaller binnen de lijnen.

FC Oss bleef hekkensluiter door een flinke nederlaag tegen Helmond Sport (4-0). Istvan Bakx ontbrak bij FC Oss. De Vlissinger zat na zijn vijfde gele kaart een schorsing van één duel uit.

Gérard de Nooijer, assistent-trainer bij FC Dordrecht en komend seizoen hoofdtrainer, moest met zijn ploeg genoegen nemen met een punt. De wedstrijd tegen Achilles'29 eindigde in 3-3.