Volledig scherm
Rick van Drongelen (rechts) showt de kampioensschaal met zijn ploeggenoten Ryan Sanusi (links) en doelman Roy Kortsmit (midden).

Rick van Drongelen: ‘De mooiste dag van mijn leven’

ROTTERDAM - Rick van Drongelen was dinsdagochtend nog aan het bijkomen van een kampioensfeest dat zijn weerga niet kende. Door een 3-1-overwinning op Jong Ajax werd Sparta maandagavond met de zeventienjarige Axelaar in gelederen kampioen in de Jupiler League. ,,Dit was de mooiste dag van mijn leven’’, zei hij the day after.

,,Na de gelijkmaker van Ajax – een goal die die jongen (Daley Sinkgraven) één keer in de honderd pogingen maakt – hadden we even een rotgevoel. Maar we hebben de koppies bij elkaar gestoken en zijn doorgegaan. Volle druk, nog meer risico’s, de hele pijp moest leeg en dat werd beloond. Na de 2-1 van Michel werd ik knettergek.’’ En na het laatste fluitsignaal werd het nog gekker. ,,Binnen een minuut stond het veld vol supporters. Ik werd door iemand op de schouders genomen. Ik heb echt geen idee wie het was. Supporters kwamen naar me toen, huilend, om te vertellen hoeveel dit voor hen betekent. Geweldig toch om dat als zeventienjarige jongen mee te maken.’’ Lees meer over Rick van Drongelen en het kampioenschap van Sparta in de PZC van woensdag