Volledig scherm
Still uit de film Renesse.

Renesse de film trekt 60.000 kijkers

RENESSE - Ondanks alle commotie die 'Renesse' veroorzaakte, heeft de film in zeven weken tijd een kleine 60.000 bezoekers naar de bioscoopzalen getrokken. De film is daarmee niet zo'n kijkcijferkanon geworden als Michiel de Ruyter.

Maar het bezoekersaantal lijkt ook niet tegen te vallen.

Zon-, zee en seksparade

In het verhaal draait het om Bas, die de as van zijn opa moet uitstrooien in Renesse. Zijn grootvader gaf hem nog een laatste advies voor hij overleed: "Wacht niet met vrouwen versieren." Wat volgt is 'één grote zon-, zee en seksparade die alle fatsoensgrenzen negeert', aldus de regisseur.

En daar zat burgemeester Gerard Rabelink nou net niet op te wachten, want die doet al jaren zijn best om van het imago als feestparadijs voor jongeren af te komen.

Recensies

Ook de recensies waren niet bepaald positief. 'Plat', 'slordig' en 'neerbuigend' werd Renesse genoemd. Maar de film was dan ook bedoeld voor jongeren van 15 tot 25 jaar en die lieten zich niet weerhouden van een bioscoopbezoek.

De film is nu niet meer te zien in de bioscopen. Over een aantal maanden komt de DVD uit.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.