Volledig scherm
© Johan van Grinsven/BD

Reizigersorganisatie geeft zowel Prorail als NS de schuld dat er een weekend lang geen treinen rijden in Zeeland

GOES - Reizigersorganisatie Voor Beter OV heeft zware kritiek op de blunder van railbeheerder Prorail waardoor er dit weekeinde geen treinen rijden in Zeeland.

Ook de NS krijgt een veeg uit de pan. Prorail gelastte werkzaamheden aan het spoor bij 's-Heer Arendskerke op het laattse moment af zonder de NS daarover in te lichten. De spoorwegmaatschappij die al een treinloos weekend in Zeeland had ingepland, zag geen kans de wissel om te gooien. Daarvoor was het te kort dag, zegt de NS.

'Onbegrijpelijk'
Voor Beter OV is zeer slecht te spreken over de gang van zaken. Ze vindt het onbegrijpelijk dat Prorail de NS niks heeft laten weten. Evenzeer snapt ze niet dat de NS niet in staat is alsnog treinen in te zetten in Zeeland, al was het maar een pendeldienst tussen Vlissingen en Roosendaal. Reizigers worden dit weekeinde tussen de stations Goes, Arnemuiden, Middelburg, Souburg en Vlissingen met bussen vervoerd.

Onderzoek
Voor Beter OV wil een onderzoek naar het geblunder bij Prorail en wat er nodig is om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt.

Onoplettendheid
De railbeheerder verklaarde vrijdag tegenover de PZC dat dit een geval is van 'onoplettendheid'. Prorail gaat naar aanleiding van de miskleun wel de interne procedures aanscherpen.

'Slap excuus'
Voor Beter OV is dat een slap excuus. "De reiziger heeft het nakijken. Die moet zich, ten koste van ongemak en tijdverlies, maar weer zien te behelpen met vervangende bussen."

Trein rijdt toch
Het verkeer op de Van Hertumweg in Goes werd zaterdagmiddag alsnog tegengehouden door een dichte spoorboom. Er bleek een trein vanaf Vlissingen te rijden, maar daar zaten geen passagiers in. De trein stopte ook niet op tussenliggende stations. 

  1. Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand

    Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand

    Owen de Heer is zeventien jaar oud en doet mee aan het Nederlands kampioenschap Rubiks kubussen oplossen. Dit kampioenschap werd vandaag gehouden in het Utrechtse Hoogland. Vorig jaar won hij de competitie one-handed: het oplossen van de klassieke kubus met slechts één hand. Een handicap maakt het hem onmogelijk het klassieke speelgoed met twee handen op kleur te sorteren. Hij wist zijn titel vandaag met een tweede plaats (16,56 seconden) niet te prolongeren, maar dat maakt het eenhandig oplossen van de kubussen niet minder knap.