Volledig scherm
© Thinkstock

Reimerswaal: 'Motie van vertrouwen' in Zeeuwse mossel

YERSEKE - Geen motie van wantrouwen in een burgemeester of wethouder, maar een motie van vertrouwen in de Zeeuwse mossel komt morgenavond in stemming in de gemeenteraad van Reimerswaal. Het Yersekse raadslid Andries Jumelet belooft het voorstel 'op ludieke wijze' met de schelpdieren zelf te serveren. "Hoe precies, dat verklap ik nog niet." De motie roept verder iedereen op te genieten van de Zeeuwse Mosselen, want "Zeeuwse Mosselen kunnen altijd!" Aanleiding voor het voorstel is de berichtgeving over de tetrodotoxine-vervuiling in mosselen.

Door de te hoge concentratie van het gif kunnen percelen in noordelijke en oostelijk deel van de Oosterschelde tijdelijk niet gebruikt worden. Volgens Jumelet berokkent het nieuws de sector schade toe, terwijl de mosselen in de handel met een gerust hart kunnen worden gegeten. "Daarom willen we graag de sector die zo'n belangrijke werkgever is in onze gemeente ondersteunen."

Jumelet, zelf van de ChristenUnie, gaat er vanuit dat alle partijen zijn voorstel steunen. "Het zou politieke zelfmoord zijn om dat niet te doen."