Volledig scherm
KNRM redt collega-redders van de Reddingsbrigade. © Frans Bosscha

Reddingsboot omgeslagen bij Neeltje Jans, opvarenden gered

NEELTJE JANS - Hulpdiensten zijn woensdagavond massaal uitgerukt voor een omgeslagen boot van de Reddingsbrigade. Alle opvarenden konden worden gered.

De reddingsboot sloeg met drie personen aan boord omstreeks 21.30 uur om bij Neeltje Jans. Drie ambulances, een traumahelikopter, de helikopter van de kustwacht en diverse boten van de KNRM werden gealarmeerd. De traumahelikopter landde bij de aanlegsteiger van de KNRM van Neeltje Jans.

„Het heeft ongeveer een uur geduurd voordat ze waren gevonden. Het was lastig zoeken, omdat ze moeilijk konden aangeven waar ze precies waren”, legde een woordvoerster van de Kustwacht uit. „Gelukkig waren ze als leden van de Reddingsbrigade wel goed gekleed, zodat ze niet onderkoeld raakten.” De twee mannen en vrouw konden zich vastklampen aan hun omgeslagen boot. Het telefonisch contact ging af en toe verloren, maar kon telkens worden hersteld.

De opvarenden werden gered door KNRM-leden, die vanuit Westkapelle met de Uly waren uitgerukt. Ze werden vervolgens aan boord gebracht van de Koopmansdank, die vanuit Neeltje Jans was uitgevaren.

Twee van de opvarenden waren sterk afgekoeld, maar aanspreekbaar. De derde persoon was even buiten kennis geweest en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de helikopter is ter plaatse geweest.

Hoe het kon gebeuren dat de reddingsboot omsloeg, is niet bekend.