Volledig scherm
Pokémon Go. © EPA/David Moir

Recreatiebedrijf Roompot jaagt met event op Pokémon-spelers

KAMPERLAND - Ook Roompot Vakanties wil een graantje meepikken van de Pokémon-rage. De vakantieaanbieder houdt donderdag het 'Pokémon Go Reality Event' op Roompot Beach Resort in Kamperland.

Tussen 16 en 20 uur is de jacht op de virtuele wezentjes geopend. Roompot meldt dat het zorgt voor extra Lures: speciale apps die Pokémon naar een bepaalde plaats lokken. Overigens is het vakantiepark tijdens het evenement open voor iedereen die op Pokémons wil jagen.

Pokémon Go is een app voor mobiele telefoons waarmee de eigenaar op zoek kan gaan naar Japanse fantasiebeestjes. Doel is ze te vangen en te trainen.

Pokéstops

Roompot rust het park tijdelijk uit met Pokéstops en een zogeheten Gym. Op de stops kan de jager Pokéballs en -eieren verzamelen. In de Gym kunnen spelers elkaar ontmoeten en hun Pokémon trainen. Het recreatiebedrijf zorgt met gratis wifi en een oplaadpunt voor smartphones dat iedereen ongehinderd kan spelen. Wie tijdens de zoektocht op het park de leukste Pokémon-foto maakt en die deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #RoompotGo maakt kans op een prijs.