Volledig scherm
Motoren rijden door de Rijnstraat in Middelburg.

Recordaantal rijders in motorrit voor Molukken (video)

MIDDELBURG - 250 motorrijders hebben zaterdagmiddag deelgenomen aan de tiende editie van de Motorrit voor de Molukken. Nooit eerder reden er zoveel motoren mee.  

Vanuit het hele land (onder meer Groningen, Barneveld en Geleen) kwamen motorrijders naar de Rijnstraat in Middelburg, de startplaats van de rit. Ze reden eerst een paar rondjes door de straten in Stromenwijk en trokken daarna verder over Walcheren en door de Zak van Zuid-Beveland. Bewoners van zorgcentrum Tabadila reden in een taxibus achter de motorrijders aan.

De motorrit is een initiatief van Wilfred Vreeke en Karla Taniwel, de drijvende krachten achter de stichting Rit en Rock voor de Molukken. Jaarlijks organiseren zij evenementen waarvan de opbrengst ten goede komt aan kansarme kinderen op de Molukken.

De motorrit is inmiddels uitgegroeid tot een wijkfeest met activiteiten voor jong en oud. Er worden hapjes verkocht en er is live-muziek.

Volledig scherm
Initiatiefnemer Wilfred Vreeke (midden) leidt de stoet motoren.
Volledig scherm
Motorrijders wachten in de Rijnstraat in Middelburg op het startsein.
250 motorrijders hebben zaterdagmiddag deelgenomen aan de tiende editie van de Motorrit voor de Molukken. Nooit eerder reden er zoveel motoren mee. Lees ook: www.pzc.nl/1.6160863