Volledig scherm
© Thinkstock

Rechtbank neemt de tijd voor berechting verdachten die jonge meisjes tot prostitutie dwongen

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg trekt er twee dagen voor uit: de rechtszaak tegen drie verdachten die jonge meisjes tot prostitutie zouden hebben gedwongen. Daarnaast mogen 14 klanten van de slachtoffers zich in twee dagen komen verantwoorden.

De drie verdachten moeten op 28 en 29 november voor de rechters verschijnen; op 1 en 2 december mogen de 14 klanten van de meisjes opdraven. De rechtbank maakte dat maandag bekend tijdens een zogeheten pro forma-zitting, waar de 28-jarige E. R. uit Velp en de 20-jarige Goesenaar R. C. als verdachten aanwezig waren. De 21-jarige Vlissingse medeverdachte S. P. loopt in afwachting van haar berechting vrij rond.

De hechtenis van Goesenaar C. zou maandag ook worden geschorst, zodat hij de rechtszaak in vrijheid kon afwachten. Die vlieger ging echter niet op. De man is ook nog bij een andere, vergelijkbare zaak betrokken, samen met de 18-jarige Souburger L. P. Daarom bleef de Goesenaar toch in voorarrest.

Weggelopen

Volgens justitie werd eind 2014 een 17-jarig meisje geronseld om de prostitutie in te gaan. Ze was weggelopen uit de inrichting waar zij verbleef, werd vermist en vond onderdak bij C. In zijn kamer zouden - al dan niet met geweld - naaktfoto's van haar zijn gemaakt die via diverse sekssites op het internet werden gezet. De prostitutie duurde van 9 november tot en met 1 december 2014 en vond overwegend plaats vanuit woningen in Middelburg en Vlissingen. Mogelijk was er ook sprake van escortservices en car-dates.

Dwang

Het is nog niet bekend wanneer de andere zaak dient waarin Goesenaar C. van betrokkenheid wordt verdacht. In deze zaak gaat het om een 15-jarig meisje. Zij werd volgens het Openbaar Ministerie van midden augustus 2015 tot begin dit jaar tot betaalde seks gedwongen, door C. en Souburger L. P.