Volledig scherm
© Mario Rentmeester

Reanimatie door KNRM tevergeefs: opvarende motorjacht overleden

HANSWEERT - De vrijwilligers van de KNRM in Hansweert zijn dinsdagavond uitgerukt voor een spoedgeval op een motorjacht. De hulp mocht echter niet baten: het slachtoffer is overleden.

Dat meldt de KNRM Hansweert via haar website. De vrijwilligers werden dinsdagavond gealarmeerd: het zou gaan om een zwemmer die in problemen was geraakt, dan wel een drenkeling op de Oosterschelde tussen Wemeldinge en Kattendijke. Na een spoedschutting door de sluis te Hansweert zette de KNRM koers gezet richting de plaats van het incident. Patrouillevaartuig RWS 75 bevond zich in de buurt van het incident en meldde zich al snel ter plaatste. Aan boord van een motorjacht bevond zich een persoon, die werd gereanimeerd. Vanaf de RWS 75 werden een een bemanningslid en een reanimatie-unit (AED) overgezet.

Het motorjacht werd langszij de RWS75 genomen, waarna koers werd gezet naar de dichtstbijzijnde haven, die van Wemeldinge. Onderweg stapten twee KNRM opstappers aan boord, om te assisteren bij de reanimatie. In Wemeldinge werd het slachtoffer overgedragen aan gereedstaand ambulancepersoneel. Helaas bleek alle hulp tevergeefs. Het slachtoffer is komen te overlijden.

De bemanning en commissie van het reddingstation Hansweert uitten via de website van de KNRM hun medeleven aan de nabestaanden van het slachtoffer en wensten hun veel sterkte toe.