Volledig scherm
© SXC

Ramkraak veroorzaakt ravage aan voorpui bedrijfspand in Colijnsplaat

COLIJNSPLAAt - De voorpui van een bedrijf aan de Jachthavenweg in Colijnsplaat is in de nacht van zaterdag op zondag volledig verwoest door een ramkraak. Getuigen hebben na een enorme klap, rond 03.15 uur, een bestelbusje weg zien rijden.

Niet veel later werd eenzelfde bestelbus brandend in Kortgene aangetroffen op het Julianaplein. Mensen op straat zagen een auto wegrijden, kort na het ontstaan van de brand in het bestelbusje. Waarschijnlijk was dat het voertuig waarmee de ramkraak is gepleegd.

Onderzoek
Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben het autowrak onderzocht op sporen. Getuigen hebben een verklaring afgelegd bij de politie. Maar de politie is nog op zoek naar een andere getuige die zich niet heeft gemeld. Rond 03.15 uur fietste een persoon over het haventerrein in Colijnsplaat in de richting van camping Orisant. Mogelijk heeft die persoon meer gezien of gehoord. 

Ander busje
In ’s Heer Arendskerke werd zondag rond 04.25 uur ook al een brandende bestelbus aangetroffen. De politie gaat er niet vanuit dat die autobrand iets met de ramkraak in Colijnsplaat te maken heeft.

  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.