Volledig scherm
Jaap Bos. © Mark Neelemans

Raadslid Terneuzen steunt heemkundigen bij pleidooi behouden 200 jaar oud pand

TERNEUZEN - Het bijna 200 jaar oude woonhuis in Nieuwstraat-zuid in Terneuzen staat nog steeds niet op de lijst van gemeentelijke monumenten. Terwijl dat al in 2011 door toenmalig wethouder Jaap Bos werd toegezegd. Het Terneuzense raadslid Paul van der Meer (TOP/GB) wil van het college van B en W weten waarom het pand nog niet aan de lijst is toegevoegd. Hij heeft er vragen over gesteld.

Twee weken geleden spraken de Heemkundige Vereniging Terneuzen en de Erfgoedvereniging Heemschut ook al hun verbazing uit over het ontbreken van het pand op de gemeentelijke lijst. Hij is benieuwd of B en W de twee organisaties willen melden dat ze zich in elk geval inzetten voor behoud van de gevel als straks de 'pauperpanden' in het zuidelijk deel van de Nieuwstraat worden gesloopt voor nieuwbouw.

Van der Meer vraagt zich ook af of de gemeente van plan is de twee organisaties bij de toekomstige planontwikkeling voor het gebied te betrekken, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden bij de architectonische en ruimtelijke vormgeving.

Volledig scherm
Paul van der Meer. © Ronald den Dekker
Volledig scherm
Het pand aan de Nieuwstraat 20 dat volgens de twee heemkundige verenigingen bescherming verdient. © Google Streetview