Volledig scherm
Geert Wilders en de PVV Zeeland in Vlissingen. Rechtsvoor staat PVV Zeeland-lijsttrekker Peter van Dijk. © Cornelleke Blok

PVV Zeeland doet aangifte om NSB-uitspraak PvdA-raadslid Sluis

SLUIS - PVV Zeeland heeft aangifte gedaan van belediging, smaad en laster tegen PvdA-raadslid Robert Evers van de gemeente Sluis.

Peter van Dijk, PVV-fractievoorzitter in Provinciale Staten, is 'pisnijdig'. De Sluise gemeenteraad besloot vorige week donderdag over de komst van een azc aan de Nolletjesdijk in Breskens. Uitspraken van het Sluise PvdA- raadslid Robert Evers hebben gezorgd voor commotie in Breskens.

Hij vergeleek woorden van PVV-Statenlid Caroline Kooman met het gedachtegoed van de NSB. De PvdA'er gaf aan dat 'de jongedame van de PVV donkerbruin gedachtengoed ventileerde dat zo uit de annalen van de NSB kon komen'.

Over die uitspraak is PVV-fractievoorzitter in de Staten, Peter van Dijk, 'woest'. "Ik ben tot het bot beledigd. Zo ga je niet met elkaar om. Evers is de gelegenheid gegeven om zijn woorden terug te trekken en excuses aan te bieden. Dat heeft hij niet gedaan."

Daarop besloot Van Dijk donderdag aangifte te doen.

Smartphone- of tabletgebruikers: Luister hier de veelbesproken uitspraak van Evers terug