Volledig scherm
© Thinkstock

PvdA: sporen zijn goed voor Zeeuwse havens

DEN HAAG - De Zeeuwse havens varen wel bij een aansluiting van de Zeeuwse spoorlijn op Antwerpen en een rechtstreekse verbinding tussen de Axelse Vlakte en Zelzate. Dat vindt de PvdA in de Tweede Kamer.

De fractie heeft vragen gesteld aan minister Schultz (VVD, Infrastructuur). De PvdA vindt dat de Haagse politiek moeilijk kan achterblijven als Brussel bereid is aan de sporen bij te dragen.

Ze vindt dat de Nederlandse bijdrage 'voor een zeer beperkt aantal kilometers spoor uiterst bescheiden is'. Zeker afgezet tegen de 'zeer forse investeringen van Franse en Vlaamse overheden'.

  1. Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink gaat het nieuwe programma Eilandpraat presenteren, de nabeschouwing van Expeditie Robinson. Dat maakte hij bekend in RTL Boulevard. In het wekelijkse live-programma, dat van start gaat na de samensmelting, ontvangt Ikink de afvaller van de week. Samen met andere (oud-)kandidaten blikt de deelnemer terug op het spelprogramma. Ook discussiëren ze over de opdrachten en de verwachte volgende afvaller in de expeditie. Het publiek kan tijdens de uitzending meepraten en vragen stellen.