Volledig scherm
Ajax-fans in het PSV-stadion. © ANP

PSV ontvangt excuses en bos bloemen voor wangedrag Ajax-fans

Ajax heeft excuses aangeboden aan het adres van PSV na de ongeregeldheden in het uitvak van zondag. Ook ontving de kersverse landskampioen een bosje bloemen uit Amsterdam.

Toon Gerbrands heeft bevestigd dat Edwin van der Sar zijn verontschuldigingen heeft aangeboden voor het gedrag van de Ajax-supporters. Die gooiden zondag met vuurwerk en fakkels nadat Steven Bergwijn PSV in het kampioensduel op een 3-0 voorsprong had geschoten. 

Gerbrand liet weten het gebaar vanuit de hoofdstad te waarderen. Daar was het zondagavond in tegenstelling tot in Eindhoven absoluut niet gezellig. Boze Ajax-fans belaagden daar de spelersbus van de club en Hakim Ziyech kreeg zelfs een duw.  

 1. Extreemrechtse partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

  Extreem­recht­se partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

  De Spaanse extreemrechtse partij Vox, die bij de verkiezingen volgende maand een goede kans maakt voor het eerst in het parlement te komen, stelt voor dat burgers die een inbreker verwonden of doden een ,,medaille voor burgerlijke verdienste” zouden krijgen. ,,Wij willen van Spanje niet de ‘Far West’ maken, maar wel een plaats waar de inwoners veilig zijn”, zei partijleider Javier Ortega Smith zondag op een verkiezingsbijeenkomst.
 2. Internationale reacties op Duncans Arcade: ‘Supermooie vocalen én prachtige billen’
  video

  Internatio­na­le reacties op Duncans Arcade: ‘Supermooie vocalen én prachtige billen’

  Eurovisie Songfestival-deelnemer Duncan Laurence (24) wordt door internationale bookmakers al ruim twee weken getipt als winnaar van het liedjesfestijn, in mei in de Israëlische stad Tel Aviv. Zijn intieme ballade Arcade valt ook in de smaak bij verstokte fans van het festival. Op YouTube staan tientallen, vooral buitenlandse reactievideo’s, waarin de Nederlandse inzending de hemel in wordt geprezen.