Volledig scherm
Getooid met gele petjes wachten de toeschouwers op Neeltje Jans op de aankomst van het Tourpeloton. © Johan van der Heijden

Provincie wil de Tour de France nog een keer

MIDDELBURG - De Tourkoorts is nog niet geluwd bij het provinciebestuur. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat zou graag zien dat het wielerspektakel in de toekomst Zeeland nog eens aandoet. ,,Als de kans zich voordoet, willen we die grijpen'', zegt De Bat.

De gedeputeerde wil binnenkort samen met zijn voorganger Ben de Reu (hij heeft een andere portefeuille inmiddels) in gesprek met de ASO, de organisator van de Tour. ,,De contacten met de organisatie zijn heel hecht en die willen we in stand houden'', zegt De Bat.

Waaieretappe

Dinsdag was het precies een jaar geleden dat de Tour de France Zeeland aandeed. De tweede etappe, gewonnen door André Greipel, eindigde op Neeltje Jans. Het werd een bewogen rit, met veel wind en regen. Van Nairo Quintana wordt nog altijd gezegd dat hij juist in die waaieretappe de eindzege heeft verspeeld.

Wereldwijd staat de rit Utrecht-Neeltje Jans in de toptien van best bekeken etappes: 11,3 miljoen mensen zagen de renners door Zeeland rijden.

Lees woensdag over de nieuwe Touraspiraties in de PZC