Volledig scherm
De beoogde locatie voor de marinierskazerne.

Provincie niet duurder uit voor Marinierskazerne

MIDDELBURG - De kans op een overschrijding van het provinciebudget voor de Marinierskazerne is nihil.

Dat stelde gedeputeerde Carla Schönknecht vrijdag in de Statencommissie economie. Diverse partijen maakten zich zorgen over het laatste losse eindje in de financiering: het bomvrij maken van het bouwterrein. Vlissingen steekt niet meer dan 3 miljoen euro in de kazerne, de provincie staat voor 15 miljoen op de rol. Provinciale Staten wilden weten hoeveel daar nog bij kan komen als het bommenonderzoek klaar is. Niet veel, antwoordde Schönknecht. Aanvankelijk werd ingeschat dat er wel vijftig bommen konden liggen, maar door een eerste onderzoek zijn vijf objecten ontdekt. Daar komen er nog hooguit vijf bij. Niet alleen is daar voldoende budget voor gereserveerd, zeventig procent van de kosten komt ook nog eens voor rekening van het Rijk. Ze verwachtte eerder een meevaller dan een tegenvaller.

De vertraging van de bouw van de kazerne - pas in de loop van 2021 is hij volledig in gebruik - zorgt nog wel voor wat extra kosten, omdat Vlissingen en Middelburg langer ambtenaren moeten inzetten.

Op 20 juni ondertekenen Vlissingen, provincie en het Rijk de laatste overeenkomst over de Marinierskazerne. "Dat is het point of no return", aldus Schönknecht.