Volledig scherm
Zeeuwse drachten © archieffoto Lex de Meester

Provincie blaast cultuurlobby in Den Haag af

MIDDELBURG - Het idee was om komende zondag in Den Haag de Zeeuwse cultuur stevig te promoten bij landelijke relaties en partijen, zoals de grote fondsen. Die laten echter collectief verstek gaan. De provincie heeft daarom de voorgenomen lobby afgeblazen.

Zeeland staat vanaf morgen zes dagen lang centraal tijdens het Prinsjesfestival in Den Haag. De provincie werkt dan vanuit een Zeeuwse ambassade in de Hofstad en presenteert een veelheid aan activiteiten. Komende zondag staat volledig in het teken van cultuur. "Het idee erachter was netwerken voor de sector cultuur", laat een woordvoerster van de provincie weten. "Hier heb je partijen voor nodig uit Zeeland en landelijke cultuurpartijen."

Bij de landelijke partijen was er echter te weinig animo. "Er was wel belangstelling, maar men was simpelweg niet in de gelegenheid."

Diverse onderdelen van de cultuurdag gaan wel door, omdat deze al waren opgenomen in de programma's van de betrokken theaters. Het gaat om de films De tien van Renesse en Shepherds and butchers in het Filmhuis Den Haag, evenals de literaire salon in hetzelfde filmhuis. 's Avonds brengt Theaterproductiehuis Zeelandia de voorstelling Coupure in Theater aan het Spui.