Volledig scherm
De demonstratie van abortusinformatie.nl in Goes. © Luc Oggel

Protest bij abortuskliniek in Goes

GOES - Bij medisch centrum De Pijlers in Goes was vrijdagochtend enkele uren een protest van de organisatie abortusinformatie.nl . Twee actievoerders - voorlichters, zoals ze zelf zeggen - die zelf een (achteraf ongewilde) zwangerschapsafbreking hebben ondergaan, stonden voor de ingang met borden met daarop indringende foto's. De Goese abortuskliniek, onderdeel van Casa Klinieken en de enige in Zeeland, is deze maand verhuisd van de Beestenmarkt naar De Pijlers.

Salome van der Wende van het in Amsterdam gevestigde abortusinformatie.nl vindt dat de ingreep niet in een huisartsencentrum thuishoort.

Bezoekers van de Pijlers reageerden gelaten, sommigen wendden hun hoofd af. De borden met de bloederige afbeeldingen werden dichtgeklapt op het moment dat kinderen passeerden. Overigens worden in Goes sinds de verhuizing geen instrumentele abortussen (het laten weghalen van de foetus) meer uitgevoerd. Zeeuwse vrouwen moeten daarvoor nu naar Rotterdam. In Goes worden nog wel medicinale behandelingen (de abortuspil) en uitgevoerd en er is een spreekuur.