Volledig scherm
De tweelingbroertjes Bas en Tom hadden de primeur. © Rob Paardekam

Primeur voor Bas en Tom: digitaal aangegeven vanuit het ziekenhuis in Goes

GOES - Kersverse ouders hoeven voortaan niet meer naar het Goese stadskantoor om de geboorte van hun in het ADRZ ter wereld gekomen kinderen aan te geven.

Dat kan sinds woensdag digitaal vanuit het ziekenhuis. De tweelingbroertjes Bas en Tom hadden de primeur. Vader Ivo Musters gaf de geboorte van zijn kroost aan via een tablet, naast het bed van zijn echtgenote Annemieke.

"Ik vind het ideaal", stelde hij. "Zeker omdat één van de jongens een prematuurtje is en in de couveuse ligt. Dan wil je het liefst gewoon hier blijven."

Ook Annemieke prees het initiatief. "Aangifte doen was toch een dingetje van de vader. Het is leuk om het nu samen te kunnen doen."

De uit Oost-Souburg afkomstige ouders van de dinsdag geboren tweeling kregen een cadeautje van burgemeester René Verhulst van Goes. Volgens hem is digitaal aangifte doen een flinke stap vooruit. "Vooral voor ouders uit Walcheren", grapte hij. "Die hoeven nu de vernederende gang naar het Goese stadskantoor niet meer te maken."

Goes is één van de eerste gemeenten in Nederland waar ouders hun pasgeboren kinderen vanuit het ziekenhuis volledig digitaal kunnen aangeven. Het kan ook vanuit huis, maar dan moet later in het stadkantoor nog wel een handtekening worden gezet.