Volledig scherm
© Thinkstock

Praat mee over hoe de Zeeuwse zorg wordt geregeld

VLISSINGEN - Zeeuwen kunnen in maart en april meepraten over hoe de gezondheidszorg in Zeeland eruit moet gaan zien.

In vier regio's komen bijeenkomsten waarin wordt uitgelegd welke kant het met de zorg op gaat. Een reeks maatregelen moet de Zeeuwse zorg in tien jaar beter maken. Uitgangspunten: wat dichtbij kan, moet dichtbij; complexe zorg komt op afstand. Dat vereist verregaande samenwerking. Hoe precies zoekt de commissie Toekomstige Zorg nu uit, onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Eeke van der Veen. Hij vertelt tijdens de bijeenkomsten welke plannen er zijn. De commissie wil horen of haar visie klopt met de wensen van de inwoners. Zij kunnen ideeën aandragen. Zo wil de commissie de betrokkenheid van de Zeeuwen bij veranderingen vergroten.

Wanneer en waar?

Als eerste zijn Schouwen-Duiveland en Tholen aan de beurt. De eerste bijeenkomst is op maandag 21 maart, in Paviljoen Meerzicht in Bruinisse. Zeeuws-Vlamingen kunnen meepraten op maandag 11 april in Hotel Churchill Terneuzen. Walcherenaren kunnen dat op vrijdag 15 april in Hotel van der Valk Middelburg.

Tot slot kunnen Bevelanders hun zegje doen op maandag 25 april in Hotel van der Valk Goes.

Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur. Iedereen is welkom op de bijeenkomsten. Wel graag even aanmelden, per email via: aanmelden@toekomstigezorgzeeland.nl.