Volledig scherm
Het vermiste instrument van saxofonist Franklin Schieman. © Facebook

Postbode neemt saxofoon ter waarde van 10.000 euro mee naar huis

MIDDELBURG - De Middelburgse saxofonist Franklin Schieman heeft anderhalve dag in spanning gezeten, omdat hij zijn altsax kwijt was.

Donderdag bleek dat het instrument - waarmee hij onder meer in 'Liefs uit Londen' van Bløf speelde - door de postbode was meegenomen van een bankje voor zijn huis. Schieman had de saxofoon (een MK6 alt uit 1955 met een marktwaarde van 'mogelijk wel 10.000 tot 15.000 dollar') dinsdagnacht even weggezet om de voordeur te kunnen openen. "Ik was waarschijnlijk in gedachten verzonken, waardoor ik hem vergat mee te nemen", vertelt hij.

Pas de volgende middag toen hij muziekles moest gaan geven, kwam hij erachter dat hij zijn peperdure instrument kwijt was. "Dat was wel even schrikken, ja. Ik heb meteen op alle mogelijke plekken gezocht en vervolgens melding gedaan bij de politie."

Het lukte Schieman donderdag pas om de altsax als verloren voorwerp aan te geven via de website van de gemeente. Had hij dat maar eerder gedaan, want een paar minuten later kreeg hij al een telefoontje dat de vinder zich ook had gemeld. "De postbode had hem thuis bewaard, omdat hij er zeker van wilde zijn dat 'ie terug bij de eigenaar zou komen", vertelt Schieman, die er inmiddels wel om kan lachen. "Mijn vertrouwen in de mensheid is weer wat gegroeid."

Hij is niet alleen opgelucht, omdat de altsax zo'n hoge marktwaarde heeft, het instrument heeft ook een emotionele waarde voor Schieman. "Ik heb deze saxofoon 25 jaar geleden nog met mijn vader gekocht", zegt hij. "Je kunt je dus afvragen, waarom ik hem zomaar buiten liet liggen... Ach, ik ben ook maar een mens... Ik zal voortaan iets alerter zijn!"