Volledig scherm
Elie van Strien. © Freekje Groenemans

Post Brouwershaven is opgetuigd, brandweerkazerne Dreischor kan dicht

DREISCHOR - De brandweerpost Dreischor gaat per 1 januari dicht. Waarnemend algemeen directeur Elie van Strien houdt de deur weliswaar nog op een hele kleine kier. "Maar het laatste wat ik wil is de mensen daar onnodig blij maken." Als randvoorwaarde voor sluiting van de post Dreischor geldt een gegarandeerde dagbezetting van de post Brouwershaven óf Zierikzee.

De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) hevelt na de jaarwisseling een aantal kantoormedewerkers met een brandweerachtergrond over naar de kazerne in Brouwershaven. Daarmee is de dekking voor Dreischor gegarandeerd. Ondertussen gaat de VRZ op zoek naar extra vrijwilligers in de smalstad.

Hoop

Van Strien toog maandagavond naar Dreischor om de zure appel uit te delen. Hij merkte aan alles dat de brandweermensen uit het ringdorp nog altijd de hoop koesteren dat de aangekondigde reorganisatie wordt teruggedraaid. "Ze zeggen andere cijfers te hebben over opkomst en inzet dan die op basis waarvan het bestuur heeft besloten tot sluiting over te gaan. Die wil ik dan eerst zelf gezien en gecheckt hebben. Zo'n besluit kan alleen tot stand komen op basis van de juiste criteria. Als er nog witte vlekken in het verhaal zitten, dan moeten die opgehelderd."

Volledig scherm
© Thinkstock