Volledig scherm
Anne Breel met een van haar beeldstripverhalen van Pop en Co. © Esme Soesman

Pop en Co raakt een beetje aan het echte leven

MIDDELBURG - Fotograferend, altijd scheppend, gek op de kringloopwinkel en betrokken bij samenleving en actualiteit. In de beeldstripverhalen van Pop en Co vallen verschillende eigenschappen van de Middelburgse Anne Breel samen. Ze geeft met haar strips geen boodschap af. "Maar ik probeer wel een beetje aan het echte leven te raken."

Dus treffen mensen van diverse pluimage en met uiteenlopende culturele achtergronden elkaar in het stadje Huurhuizen, waar de Griekse klederdrachtpopjes Hans en Tweede Hans kamers verhuren van een gekraakt poppenhuis. "Het is een parallelwereld", schetst Breel. Waar de 'Hansen' opdoemen precies op het moment dat de Griekse schuldencrisis en mogelijke Grexit tot een hoogtepunt komen. En waar, op verzoek van de burgemeester, vluchtelingen Fatima en Edsy recent onder één dak zijn beland.

Zacht verpakt

"Allemaal huurders met hun eigen problematiek die samenkomen. Net als in de echte maatschappij." Een missie heeft Breel met die insteek niet. "Ik signaleer wel bepaalde dingen, maar breng het zacht verpakt en neutraal. Probeer een beetje te relativeren en met humor naar het nieuws te kijken", licht de fotografe haar insteek toe.

Lees het hele verhaal in de PZC van woensdag.