Volledig scherm
© RGBStock.com

Politiek Middelburg bezorgd over deskundigheid en privacy bij Porthos

MIDDELBURG - Acht van de negen fracties in de gemeenteraad van Middelburg hebben vragen en zorgen over de deskundigheid en privacybescherming van Porthos bij het beoordelen van hulpvragen over jeugd- en ouderenzorg.

Zo vragen zij zich af of de ambtenaren de juiste kennis hebben en op basis waarvan zij de toekenning van zorg beoordelen. Ook bestaat zorg over de toegang die medewerkers krijgen tot persoonlijke en eventueel medische informatie van cliënten. Daar komt bij dat Middelburg die informatie wel verlangt, en andere Zeeuwse gemeenten niet.

Alleen de naam van de PvdA ontbreekt op de lijst van 23 schriftelijke vragen aan het college van B en W. "Wij hebben ook wel vragen. Over de grens tussen gewone en medische informatie bijvoorbeeld", zegt PvdA-fractievoorzitter Peter de Doelder. "Maar veel vragen waren al gesteld en de wethouder had al toegezegd die te beantwoorden. Dan hoef je niet hijgerig nog allerlei schriftelijke vragen te stellen."

De wethouder is zijn partijgenote Saskia Szarafinski. Zij snapt dat veel partijen vragen hebben. "Dat de medewerkers deskundig zijn, kan ik eenvoudig laten zien. En de privacy van mensen versus het principe van 1 kind, 1 gezin, 1 plan is inderdaad een dilemma. Daar moeten we samen oplossingen voor vinden. Dat moeten we gaandeweg leren."