Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Politie zoekt meer getuigen van schietincident Middelburg

MIDDELBURG - De politie zoekt meer informatie over het schietincident dat op zondagavond 17 juli plaatsvond op de Herculesweg in Middelburg. Een 41-jarige man uit Middelburger is verdachte in de zaak.

Het schietincident vond omstreeks 20.00 uur plaats. Uit het rechercheonderzoek blijkt dat er twee personenauto’s bij betrokken waren. Volgens getuigen werd een witte personenauto klemgereden door de bestuurder van een donkere personenauto. Vervolgens werd vanuit de witte personenauto op de donkere wagen geschoten. Op de plaats waar dit gebeurde werden diverse hulzen aangetroffen.

Afgelopen weekend werd een 41-jarige Middelburger aangehouden en verhoord. Hoewel hij weer is vrijgelaten blijft de man verdachte in de zaak. Het onderzoek van de politie richt zich nu op de overige personen die in de witte personenauto hebben gezeten.

De politie vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gepraat om contact op te nemen. Wie meer weet, wordt verzocht te bellen naar 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via 0800-7000.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.