Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Politie zoekt getuigen van schietincident in Axel

TERNEUZEN - De politie zoekt in verband met het schietincident dat in augustus in Axel plaatsvond naar twee personen die mogelijk meer informatie zouden kunnen verschaffen. 

Gezocht wordt naar een man en vrouw die op de bewuste avond in een zwarte Opel reden en een lift gaven aan twee of drie mannen in de leeftijd van rond de 20 jaar. De autorit ging vanaf de Hulsterseweg tussen Axel en Terneuzen naar Hulst.  

Het schietincident vond plaats op de Markt in Axel in de nacht van 27 op 28 augustus, tussen 01.20 en 2.00 uur. Een 28-jarige inwoner van Terneuzen raakte daarbij gewond en kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Opvallend is dat hij al eerder slachtoffer was van een schietpartij. De drie verdachten, opgepakt voor de Axelse schietpartij, behoren allen tot een van de twee Terneuzense kampen die volgens het Openbaar Ministerie al geruime tijd een onderlinge vete uitvechten. Ze komen ook alledrie voor in het OM-dossier over de schietpartij op 16 december 2014 in de Iepenlaan waarbij de Terneuzenaar Juney Constansia zwaar gewond raakte. De twee mannen die daarvoor eind 2014 en begin 2015 zijn opgepakt, zijn vorige week vrijgesproken.

Wie meer weet, wordt verzocht contact op te nemen met de politie (0900-8844). Anoniem tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000 of via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.

  1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
    ADE

    Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

    Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt.