Volledig scherm
© Menno Boon

Politie zoekt daders van groepsmishandeling in Terneuzen

TERNEUZEN - Zes tot tien mannen hebben zaterdagnacht een Terneuzenaar (26) mishandeld.

De politie heeft zondag één verdachte opgepakt en vastgezet in Torentijd. Verder onderzoek moet uitwijzen wie de andere daders zijn. Het 26-jarige slachtoffer uit Terneuzen ging rond drie uur 's nachts met zijn vriendin naar een café in de Noordstraat. Het was er druk en zijn vriendin kreeg een duw van een meisje dat ze allebei niet kenden. Ze spraken het meisje erop aan, waarna haar vriend een duw gaf aan de Terneuzenaar. Volgens een politiewoordvoerder besteedde het stel er geen aandacht aan en liepen ze verder. Maar de lol was er voor het koppel wel vanaf en daarom besloten ze een half uur later naar huis te gaan.

Groepsmishandeling

Toen de twee wegliepen, kreeg het slachtoffer een trap in zijn rug. Hij draaide zich om en herkende de man die hem eerder een duw had gegeven in het café. Nog een klap volgde, het slachtoffer viel en zag dat er plots een hele groep mannen om hem heen stond. Die hebben hem geschopt, geslagen en met glas verwond.

Daders nemen de benen

De vriendin van het slachtoffer belde 112 en haalde hulp in het café. Maar toen de politie eenmaal ter plaatse kwam, was het leed al geleden en gingen de daders er meteen vandoor. Het slachtoffer is naar de huisartsenpost gebracht voor behandeling aan de verwondingen aan zijn hoofd.

Verklaringen

Op basis van de aangifte van het slachtoffer en verschillende getuigenverklaringen kon de politie zondagmiddag een 18-jarige man uit Terneuzen oppakken. Hij werd naar cellencomplex Torentijd gebracht, waar hij nog steeds vastzit. De politie doet verder onderzoek naar de andere daders. Volgens de verklaringen waren ze in totaal met zes tot tien man.