Volledig scherm
Milieustraat in Vlissingen. © Google Maps

Politie redt onwel geworden man bij milieustraat

VLISSINGEN - Het politieteam Walcheren heeft op Facebook een blog geplaatst over een reddingsactie van een oudere man bij de milieustraat in Vlissingen. De man raakte er enkele weken gelden onwel in zijn auto. Hieronder het verhaal van de politie:   

Ik heb er enige tijd over nagedacht of ik dit bericht wel zou plaatsten maar na vandaag vond ik dat ik dit wel moest doen. Dit na overleg met het slachtoffer en zijn familie.

Een paar weken geleden kregen mijn collega en ik een melding om te gaan naar de milieustraat in Vlissingen voor een reanimatie. Ik herinner me nog dat het erg heet was die dag, dik 25 graden.

Het was erg druk op de weg die dag. Op de Spuikom stonden we praktisch vast in het verkeer dat naar het strand ging. Ondanks dat we zwaailicht en sirene voerden konden we niet verder. Mijn maatje stuurde vervolgens heel beheerst het fietspad op en kon ons stapvoets langs het stilstaande verkeer loodsen. Na een intensieve spoedrit kwamen we ter plaatse.

Aangekomen op de milieustraat zagen we het slachtoffer liggen bij de laatste container. Het zag er slecht uit. De medewerkers van de milieustraat waren gelukkig direct begonnen met reanimeren. Ze waren al enige tijd bezig. Ik besloot daarop de reanimatie over te nemen.

Heel kort hierna bracht het aanwezige ambulance personeel de zog. "Lucas" aan. Deze machine moet u zien als een soort hartmassage apparaat die ervoor zorgt dat het slachtoffer perfecte compressies krijgt en het medisch personeel zijn handen vrij heeft om verdere levensreddende handelingen uit te voeren.

Ondertussen gaf de aangebrachte aed nog een schok. Het slachtoffer ging uiteindelijk (met ademhaling) met spoed naar het ziekenhuis.

Ik laadde vervolgens de aanhangwagen nog uit die het slachtoffer midden op de milieustraat had laten staan toen hij onwel was geworden. Vervolgens reed ik zijn voertuig naar het bureau waarna het even later door familieleden van hem opgehaald werd. Onze dienst zat er vlak daarna op.

's Avonds kreeg ik een apje. Bleek dat het slachtoffer de opa te zijn van mijn nichtjes, erg dichtbij dus ineens. Niet veel later kreeg ik een berichtje van de zoon van het slachtoffer, zijn vader was weer bijgekomen en na een zware operatie zou hij er weer bovenop komen. Zulke (goede) terugkoppelingen krijgen we niet vaak.

Vandaag, maandag 12 sept kwam ik het slachtoffer en zijn vrouw tegen. U raadt nooit waar! In de sportschool! Wat een bikkel.

Ze gaven mij een hand en bedankten mij hartelijk. Prachtig gevoel kreeg ik hiervan.

Ik legde vervolgens nogmaals uit dat de medewerkers van de milieustraat alle dank zou moeten toekomen, zij waren direct begonnen met reanimeren. DAT heeft het leven gered van de man. Ik zelf had slechts enkele compressies gegeven.

Ik deel dit met jullie omdat ik niet genoeg kan benadrukken hoe belangrijk het is om direct te beginnen met reanimeren.
^L.V.