Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Politie pakt vuurwerk af van man uit Koudekerke

KOUDEKERKE - Een 24–jarige man uit Koudekerke is woensdagmiddag bij zijn woning aangehouden omdat hij vuurwerk had afgestoken op een nabijgelegen speelveld.

Buurtbewoners hoorden omstreeks 12.15 uur een harde knal waardoor ramen en deuren trilden. Vanwege de grote geluidsoverlast werd daarvan melding gemaakt bij de politie.

Getuigen zetten de opgeroepen agenten op het spoor van de verdachte. Omdat die blijkbaar vaker vuurwerk afsteekt, moest hij zijn vuurwerkvoorraad in te leveren. In totaal werd meer dan drie kilo vuurwerk in beslaggenomen. De man moest voor verhoor mee naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. ’s Avonds mocht hij met een boete op zak weer naar huis.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.